Purepics is het foto onderdeel van Rooijakkersnet

Korte foto geschiedenis...

Mijn vader had een Agfa Click en als klein jongetje speelde ik vaak met die camera. Zonder film natuurlijk, want iedere foto kostte toen geld. Maar dat was het begin van mijn passie voor fotografie. De jaren verstreken en ook de camera's veranderden. Via een werkende speelgoed camera, de Kodak Instamatic en nog wat andere compact modellen kon ik mijn eerste echte spiegelreflex kopen toen ik ongeveer 12 was. De folders van Nikon bekeek ik dagelijks, maar het budget liet een tweedehands Zenit E toe... Gekocht bij Dixons.

Weer wat jaren later leerde ik het doka werk en het betere fotograferen van de vader van mijn vriend. In die tijd kwam ook 'Foto Quelle' in Nederland op de markt en al snel was dat mijn favorite winkel. Al mijn centjes gingen op aan fotospullen. Ik gebruik nu zelfs nog de ontwikkeltank die ik destijds kocht. Helaas bleef het steeds bij hobby werk.

Totdat ik een baan kreeg als kleurlaborant bij StarFoto in Bladel. Daar heb ik de Fotovakschool gedaan en maakte ik ondertussen 'pack-shots', bruidsreportages, portretten, winkel promoties en reportages. Ondertussen veranderde het analoge tijdperk langzaam naar een digitaal, en samen met mijn chef (of tegenwoordig heet dat manager ;-) ) hebben we een succesvol digitaal fotolab opgezet.

Een nieuw gezin maakte dat ik mijn carriere verlegde naar het IT circus, wat inhield dat het fotograferen op een laag pitje kwam te staan. Maar de kriebels bleven, zoals ook de folders van Nikon.

Een aantal jaren geleden zijn die kriebels weer echt wakker geschud en stroomt het fotografen bloed weer door mijn aderen.
Ik wens je veel kijkplezier ! Meer info en prijzen vind je op de About pagina.